Kallpressad olivolja Extra Jungfru i glasflaska, 500 ml (6-pack)

Kallpressad olivolja Extra Jungfru i glasflaska, 500 ml (6-pack)

ekologisk extra jungfruolja

Ekologisk Extra Jungfru Olivolja av mycket hög kvalitet från en gård på södra Sicilien. Olivoljan är ekologiskt certifierad samt ursprungs- och kvalitetscertifierad D.O.P. Monte Iblei av det italienska jordbruksdepartementet. Denna kontroll och certifiering garanterar att det är en 100 % ren olja av oliver från detta område och att pressning skett utan värme och kemikalier. Odlingen sker helt enligt ekologiska pricinper.

Det här är olja från en och samma gård. Det betyder att det inte ingår oliver från någon annans skörd i denna fina olivolja. Varenda oliv som bidragit till oljan är omsorgsfullt odlad och granskad. Ingen utomstående har haft tillgång till vare sig träden, skörden, pressningen eller lagringen i något skede.

Träden är av sorten Tonda Iblea som endast odlas i Ragusadalen på Sicilien. Den här olivsorten har utsetts till världens finaste oliver för olja. Oliverna plockas för hand och pressas inom några få timmar till en härlig tjock olja och tappas därefter på en fin flaska av tjockt mörkt glas.

Läs mer om oljan, oliverna och trakten på www.vivereverde-gulfi.com!

Hälsa: Olivoljans polyfenoler bidrar till att skydda blodfetterna mot oxidativ stress. Den gynnsamma effekten uppnås vid en konsumtion av 20 gram olja per dag. (Enl. EU:s förordning LexUriServ. 432/2012)

Storlek: 500 ml/flaska
Flaskan återvinns som mörkt glas.

50.00% rabatt!

Utgångsdatum: 11-2017

739,501 479:-


Läs mer
Köp
Kallpressad olivolja Extra Jungfru i glasflaska, 500 ml
131,50263:-
Läs mer
Köp
Cappuccinokopp, tjockt porslin med fat, Arabicaffe
Cappucinokopp av tjockt vitt porslin avsedd för en klassisk cappucino. Text Arabicaffe och en...
84,80106:-
Läs mer
Köp
Espressobryggare GRIMAC Terry Opale Capp (pods och cappuccinatore)
Nuvola GRIMAC Cappucinatore gör automatiskt cappucino av proffsklass!
5 245,606 557:-
Läs mer
Köp
VARUKORG
 
 
NYHETSBREV
 
 
Ekobutiken
Edura AB, Näsvägen 30, 790 70 Furudal
Telefon: 0258-108 80
E-post: info@ekobutiken.se
Ekobutiken.se är till för dig som bryr dig om vår gemensamma planet och om din och andras hälsa. Här finns produkter av mycket hög kvalitet med ett långtgående etiskt och miljömedvetet tänk.