Om ekobutiken.se

Ekobutiken.se är till för dig som bryr dig om vår gemensamma planet och om din och andras hälsa. Här finns produkter av mycket hög kvalitet med ett långtgående etiskt och miljömedvetet tänk.

Våra produkter är noggrannt utvalda efter kriteriet att det inte ska finnas något motsatsförhållande mellan att vara miljömedveten och att uppskatta det goda, sköna och vackra i livet. Produkterna kommer från duktiga mindre företag i hela världen.

Våra ekologiska produkter är certifierade och merparten är Fairtrade.

Vi tillhandahåller ekologiska, rena och miljövänliga produkter för hem och arbetsplatser genom ett omfattande sortiment av schyssta, ekologiska, giftfria produkter av förnyelsebara material för en ren och frisk framtid på en välmående planet. Merparten av våra produkter importerar vi själva.

Se även www.groninterior.se för miljövänliga och ekologiska möbler och www.ekogrossisten.se ekologisk grossisthandel och business-to-business.

På Renstiernas gata 19 på Södermalm i Stockholm finns vår fysiska butik Grön Interiör som både är visningslokal och butik. Se www.groninterior.se för öppettider mm. Där finns dock inte kosttillskotten.

Välkommen som kund!

Vi på Edura AB

 

Nedan lite mer om hur vi tänker och agerar:

Policies och etik

Vi har ett starkt engagemang för hälsa, djur, natur och rättvisa. Därför vill vi påvisa att det inte behöver finnas något motsatsförhållande mellan ett gott liv och en bestående planet.

Du vet precis som jag att det inte är hållbart att:

- Släppa ut miljoner och åter miljoner ton av gifter i luft, jord och vatten varje år.

- Driva fordon med ändliga resurser som dessutom är skadliga.

- Att vissa ska vara övermätta och andra ska svälta.

- Att vissa av jordens varelser har alla rättigheter och merparten är helt utan.

- Att det ska vara tillåtet att orsaka irreparabel skada på planeten för att någon vill leva i lyx, just nu!

Transporter

Ja, transporter är ett problem för ett företag som säljer produkter! För att vi ska kunna leverera kaffe och choklad till dig behöver de transporteras och det är kostsamt för miljön i vårt nuvarande paradigm. Hjälp oss att hitta mer miljövänliga transporter!

Vi gör just nu så gott vi kan under rådande villkor genom att använda båt- och tåg där det är möjligt och att ta hem så stora kvantiteter som möjligt varje gång vi själva gör beställningar, samt att samordna utleveranser från våra lager genom att bara ha utleveranser två gånger per vecka.

Vi har nyligen ingått ett samarbete med DHL där vi bidrar till att de uppgraderar sin bilpark till bilar som går på biobränsle genom tjänsten Gröna Ton.

Arbetet innebär i korthet att vi genom medlemskap i föreningen PUFF avtalar med DHL om en transportvolym (ton/km) för vilken sedan DHL transporterar denna mängd (volym) som Gröna Ton km. Dessa transporter sker där det är mest resurseffektivt och där det passar DHL:s trafiksystem och svensk infrastruktur.

Vi återanvänder emballage och förpackningsmaterial i möjligaste mån. Bli därför inte förvånad om du ser ett främmande tryck på kartongen eller om den ser begagnad ut. Innehållet är alltid fräscht.

Bidrag

För närvarande skänker vi pengar till Green Peace, Världsnaturfonden, Svenska Naturskyddsföreningen samt SOS Barnbyar.

Klimatkompensation

Vi avser att fullt ut klimatkompensera vår verksamhet och söker just nu efter lämpliga projekt och samarbetspartners. Några av våra leverantörer gör redan detta ända fram till oss, men vi vill så klart gå längre och kompensera miljön hela vägen i väntan på utsläppsfria transporter.


VARUKORG
 
 
NYHETSBREV
 
 
Ekobutiken
Edura AB, Näsvägen 30, 790 70 Furudal
Telefon: 0258-108 80
E-post: info@ekobutiken.se
Ekobutiken.se är till för dig som bryr dig om vår gemensamma planet och om din och andras hälsa. Här finns produkter av mycket hög kvalitet med ett långtgående etiskt och miljömedvetet tänk.